RM0.00
Sifu mimpi

#sesitalaqibersamasifumimpi

RG : Wahai #Sifumimpi yang saya hormati..

saya ada sedikit kekeliruan yang sering menjadi lintasan dalam hati.. saya sangat berbesar hati sekiranya lintasan-lintasan hati yang membuatkan saya rasa ragu-ragu ini dapat dihilangkan dan seterusnya saya lebih yakin dan menambah keimanan saya kepada Allah swt..

#sifumimpi : silakan dengan soalan mu ?

RG : Didalam satu hadis riwayat dari Abu Hurairah ” Allah tidak menurunkan sesuatu penyakit melainkan menurunkan ubatnya juga ” adakah hadis ini ingin merangkumi juga kepada penyakit hati /penyakit hutang dan sebagainya.

#sifumimpi : adakah dalam hadis tersebut ada dijelasakn secara khusus apa-apa penyakit seperti kusta/ wabak virus dan sebagainya ?

RG : Ia hanya dijelaskan secara umum dan tidak secara khusus yang saya hormati #sifumimpi

#sifumimpi : jadi adakah penyakit hati & penyakit hutang itu adalah secara umumnya juga adalah penyakit & masalah manusia ?

RG : Benar yang mulia #sifumimpi jadi tidak rosak iman dan akidah seseorang jika ia mengatakan PENYAKIT HUTANG pun ada ubatnya yakni JALAN PENYELESAIANNYA

#sifumimpi : Tidak jika berdasarkan hadis tersebut

RG : Alhamdulillah.. semakin jelas untuk saya mengenal diri… Halalkan ilmu yg #sifumimpi turunkan kepada saya.. tabarakallah

Tq Allah

#RGPG

Leave a Reply