Siapa Kami?

BLR Technology Sdn Bhd (BLR) adalah sebuah Syarikat 100% Bumiputera. Ditubuhkan pada awal 2006. BLR Technology telah terlibat dalam pelbagai bidang. BLR Technology bermula dengan produk perkhidmatan berkaitan industri telekomunikasi, seperti dalam bidang pembinaan & penyelenggaraan menara telekomunikasi.

Perjalanan Kami

Menjelang tahun 2010, BLR Technology melangkah satu tapak lagi dengan menerokai bidang pembinaan domestik khususnya kepada kerjakerja pembinaan banglo terutamanya menggunakan sistem IBS (interlocking brick system). BLR Technology dengan beberapa kontraktor berpengalaman bersama-sama berganding bahu bagi memenuhi permintaan pelanggan.

Fasa Pengembangan

Pada masa yang sama BLR Technology juga menyediakan khidmat konsultasi pembiayaan pinjaman perumahan terutamanya untuk pinjaman perumahan kakitangan kerajaan. Khidmat konsultasi ini disediakan melalui anak syarikat seperti Projana Resources, Little Star Shoppe, Mega Horizon Solution dan Mega Frequency Sdn Bhd (MFSB).

Program Transformasi Hutang

Dengan pengalaman di bidang pembinaan dan khidmat konsultasi pembiayaan pinjaman, membolehkan Blr Technology melangkah ke depan dengan idea-idea khas membantu masyarakat untuk menyelesaikan masalah keberhutangan serius, terutamanya di kalangan penjawat awam. Program ini dikenali sebagai Program Transformasi Hutang

Apa Itu Program Transformasi Hutang

Program transformasi hutang adalah program yang disediakan kepada pelanggan untuk tranasform hutang yang ada kepada emas. Program ini adalah untuk membolehkan pelanggan mempunyai simpanan di masa akan datang.

Ingin Tahu Lebih Lanjut?

Metodologi Program sifar hutang

Langkah pertama

Perkara pertama dalam kehidupan seseorang adalah menentukan matlamat kehidupan mereka. Apa yang diperlukan adalah berhenti sejenak untuk memikirkan matlamat, objektif dan sasaran untuk diri, keluarga, bangsa dan tanah air.

Perkara asas dalam kehidupan di alam serba moden ini adalah faktor kewangan. Baik dari segi kewangan maka hampir baik dan sempurna kehidupan seseorang itu. 

Oleh itu adalah amat wajar setiap manusia berhenti sejenak dan fokus kembali matlamat kehidupan dan langkah-langkah yang perlu diambil dalam menjayakan.

Kenali antara satu sama lain

Sebelum proses penutupan hutang, pihak kami dan anda perlukan suaikenal antara satu sama lain untuk memudahkan perjalanan.

Memahami keperluan dan objektif

Setiap pelanggan mempunyai objektif yang berbeza dan adalah menjadi keutaamaan kami mengetahui keperluan pelanggan kami.

menentukan matlamat anda

Kepuasan kepada kami sekiranya pelanggan-pelanggan kami dapat mencapai matlamat yang diidamkan dalam kehiduoan mereka.
Kepuasan pelanggan
97%
Kes Yang Diterima
92%
Kadar Kejayaan
98%

01

Profesional

Pengalaman yang hampir 10 tahun menjadikan kami lebih matang dan profesional terhadap tugas kami

02

Fokus

Apabila melibatkan kewangan menjadikan kami lebih fokus terhadap semua aspek dalam menyelesaikan masalah pelanggan

03

Serius

Perkara utama adalah penyelesaian masalah pelanggan. Sekiranya perkara yang berkaitan kehidupan pelanggan dipandang remeh maka ia bukanlah budaya kami

Kronologi kes pelanggan

Ingin Tahu Lebih Lanjut?

ruangan Advertisement listing

aset dan hartanah

Aset dan hartanah yang di bawah MV boleh di dapati di ruangan ini di mana ia adalah salah satu medium tutup hutang

komunikasi

Setiap pelanggan boleh berkomunikasi di antara satu sama lain di ruangan mesej dari pelbagai devices

Perkhidmatan

Ruangan disediakan kepada semua agen sekutu atau pelanggan kami untuk mereka mengiklankan sebarang perkhidmatan atau barangan

Dashboard

Setiap user yang berdaftar mempunyai dashboard sendiri yang boleh mengawal dan menggunakan fungsi yang sedia ada

Clients Relationship Management

Adalah menjadi kebanggaan kami dengan memiliki sistem pengurusan pelanggan yang membolehkan kami memproses semua sistem fail lebih teratur dan terancang. Pemprosesan dokumen menjadi lebih mudah dan pantas dilakukan oleh semua staf kami.
Radzi Ghani

Soalan lazim

Kami merupakan perunding dalam menyelesaikan masalah-masalah hutang yang dialamai oleh mereka yang bekerja di awam atau swasta. Objektif kami memastikan pelanggan kami dapat menutup semua hutang-hutang jahat seperti Personal LOAN, Hutang Kereta, Hutang Credit Card, Hutang Along, Hutang kawan-kawan dan saudara, dan semua hutang yang bernama HUTANG!

Terdapat pelbagai segmen dan cara untuk menyelesaikan hutang-hutang. Ia unik kepada setiap pelanggan dan berbeza juga caranya. Perlu melihat dengan lebih mendalam data-data yang diperlukan dalam menganalisis. Pihak kami perlu melihat dengan lebih mendalam data-data yang diperlukan untuk menganalisis kes.

Kebanyakan orang memikirkan cara untuk menutup hutang, tetapi jarang orang fikir bagaimana gaji dan tabungan sedia ada sentiasa bocor setiap bulan.

1.Belanja Hangus -Setiap individu dari bayi sehingga dewasa tetap akan mempunya perbelanjaan hangus setiap bulanan seperti pampers susu, bill utility, telco, insurans/takaful, minyak kenderaan , penapis air/udara setaip bulan

2. Transformasi hutang -Bagaimana 100% gaji disimpan terlebih dahulu sebelum dibayar apa2 komitmen seperti potongan angkasa, pinjaman peribadi, kereta, rumah dan koperasi.

3.Baitul Mal/Tabungan Keluarga -1 bentuk tabungan dapat mengimarahkan ahli keluarga seperti percutian family/majlis keyukuran/sambutan hari lahir dapat diraikan bersama tanpa mengira status b40, b20 di kalangan ahli keluarga.

Bahagian ini merupakan salah satu medium untuk pihak kami membuat pemberitahuan atau list mengenai aset-aset atau hartanah atau perkhidmatan yang boleh digunapakai sebagai alat untuk menyelesaikan hutang pelanggan. 

Hutang boleh diselesaikan dengan membeli hartanah atau juga menjual hartanah.  Terdapat langkah-langkah yang diperlukan dalam proses menyelesaikan semua hutang dan membina kewangan atau pencen awal.

Pihak kami mengalukan pelanggan-pelanggan kami menggunakan tools yang ada dalam website kami ini. 

Untuk pertanyaan lanjut lagi boleh hubungi Pegawai kami ​019-4058222 (Radzi)

Apa kata pelanggan

Ingin Tahu Lebih Lanjut?

Pelopor Program Sifar Hutang

Maklumat Diri

Program ini dipelopori oleh Pengarah Pemasaran Blr Technology iaitu En. Mohd Radzi Abdul Ghani, 48, Beliau menyertai ahli lembaga syarikat sejak bermulanya penubuhan syarikat sekitar tahun 2006.

Kejayaan

Melangkah dari satu tahap ke satu tahap, beliau mengutip pengalaman dari pelbagai organisasi seperti: Kumpulan Guthrie Bhd, Perbadanan Pertanian Negeri Selangor (PKPS), Effective Future Enterprise, Time Dotcom Bhd, Maxis Bhd dan Kumpulan CIMB (Jawatan terakhir beliau adalah sebagai Pengurus Akaun Korporat Serantau). Beliau juga telah menerima banyak Anugerah Jualan dan pengiktirafan terutama ketika beliau berkhidmat dengan CIMB.

Pengalaman

Dengan pengalaman selama 20 tahun dan mempunyai latar belakang yang luas dalam bidang teknikal dan pemasaran membolehkan beliau sentiasa memperoleh peluang-peluang projek penyelenggaraan dan pembinaan.

Siri Jelajah

Banyak sesi ceramah berkenaan Program ini telah dibuat oleh beliau, Antaranya adalah seperti di:-
# Universiti Utara Malaysia
# Hospital Daerah Kemaman
# Sekolah-sekolah
# Ipd Kontinjen Kubang Pasu
# Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia &
# Pelbagai Jabatan

Album

Jemputan ceramah untuk jabatan-jabatan kerajaan

Sebarang Pertanyaan Hubungi

BLR Technology Sdn Bhd. No. 2001, Taman Alor Malai, Jalan Stadium, 05010 Alor Setar Kedah

Kami menggalakkan anda untuk mengisi borang di bawah kerana ia adalah lebih pantas untuk kami memproses kes anda mengikut sistem online kami. Sila klik borang di bawah ini:

Follow Us

© 2019 Tutuphutang.com All Rights Reserved