Blogroll

Sifu mimpi

#sesitalaqibersamasifumimpi RG : Wahai #Sifumimpi yang saya hormati.. saya ada sedikit kekeliruan yang sering menjadi lintasan dalam hati.. saya sangat berbesar hati sekiranya lintasan-lintasan hati yang membuatkan saya rasa ragu-ragu ini dapat dihilangkan dan seterusnya saya lebih yakin dan menambah keimanan saya kepada Allah swt.. #sifumimpi : silakan dengan soalan mu ? RG : Didalam …

Continue Reading
Tips Kewangan

Idea RG

#idea2senRG Bagaimana nak kurangkan kos barang2 basah seperti ikan 1. Anda beli kat pasar rumah anda mungkin sedikit mahal & kos agak sedikit tinggi 2. Nak murah lagi pergi beli di jetty nelayan harga pasti murah dari dipasar 3. Nak murah lagi anda tangkap sendiri diaungai atau di laut 4. Nak murah lagi tukar ke …

Continue Reading
Tips Kewangan

Bank dan Hutang

Sketsa bersama Regional Manager Bank Banker : assalamualaikum en RG.. sihat ke ? RG : wsalam ..alahamdulillah sihat boss.. Banker : Terima kasih En RG sebab THC support bank kami .. saya tengok tiap2 bulan sales THC akan naik berkali ganda.. pelik saya RG : Alhamdulillah boss..berkat sokongan boss dan team juga.. tapi apa yg …

Continue Reading
Tutuphutang.com News

Belakang tabir tutuphutang.com

#tipskewanganRG Apakah step asas dan kerja2 belakang tabir yang kami lakukan sebagai team yg nak sifarkan hutang2 pelanggan yg berurusan dengan kami tanpa pelanggan ketahui. ✅ Permohonan diterima dari pelanggan. ✅Kumpulkan dokumen yang perlu/ berkenaan. ✅Melakukan ” Financial Profile Analisis” ✅ Membuat interview secara atas talian. ✅Dapatkan beberapa solutions terbaik ✅ Ketengahkan kepada pelanggan ✅ …

Continue Reading
Tutuphutang.com News

Ramadan 2021/1442

MUNAJAT RAMADHAN… Ya Allah…Ya Rahman…Ya Rahim… Dalam dakapan Ramadhan yg suci ini, Dengan rasa rendah diri, Kami yg kerdil dan hina ini memohon doa dgn penuh pengharapan kpdMu ya Allah… semoga Engkau sudi mendengar permintaan kami, krn sesungguhnya Engkaulah Tuhan yg Maha Mendengar. Ya Fattahu Ya ‘alim… Ajarkanlah kami yg lemah ini utk melihat jln …

Continue Reading
Tips Property

Lot lidi

Alhamdulillah Tak lama dah 12 lot geran individu. Di THC kami tak buat lot lidi . Naya orang yang beli nanti. 12 buyer yang booking tanah ni sume tak sabar nak bina banglo sambil settle PL. InsyaaAllah semoga menambah lagi portfolio tempahan bina banglo THC untuk sepanjang tahun kewangan 2021 sebanyak 100 unit akan tercapai …

Continue Reading
Blogroll

Ilmu kewangan

Peguam : Dulu en RG belajar tentang kewangan di university mana ? RG : saya tak belajar bab kewangan dimana2 university.. aliran pelajaran saya dalam bidang sastera masa di Form Six dan tak sempat sambung ke university sebab kelulusan saya di form six tak berapa bagus cukup2 makan jer.. Peguam : patutlah ayat en RG …

Continue Reading
Keluarga

Pengorbanan!

Setiap kali RG tengok note RM10 ni RG akan ingat kenangan wife selalu bagi setiap pagi masa RG hantar wife pergi kerja satu ketika dulu zaman RG jatuh. ” Abang ada duit tak ni ? ” Ujar si wife ” Ermm.. ” ujar RG “Ni ada RM10 buat isi minyak dan duit makan sikit ” …

Continue Reading