RM0.00
Orang yang tidak pernah berputus asa!

Baca sampai habis ⤵️⤵️⤵️

✅Pada usia 5 tahun ayahnya meninggal
✅Pada usia 16 tahun dia berhenti bersekolah
✅Pada usia 17 tahun dia dipecat 4 kali dari tempat kerja
✅Pada usia 18 tahun dia berkahwin
✅Pada usia 18-22 tahun dia menjadi konduktor dan gagal
✅Pada usia 19 tahun dia menjadi ayah
✅Pada usia 20 tahun isterinya meninggalkan dia dan anaknya

Kemudian masuk tentera dan diusir

Kemudian mencuba ujian belajar undang-undang tetapi gagal

Dia bekerja di kafe kecil sebagai pencuci pinggan mangkuk dan memasak.

Dia berusaha mendapatkan anak perempuannya dari isterinya yang meninggalkannya dan akhirnya berjaya meyakinkan isterinya untuk pulang

Pada usia 65 tahun dia bersara dari pekerjaan dan pada hari pertama bersara, dia mendapat cek dari kerajaan bernilai 105 dolar amerika. Dia merasakan pemerintah juga berpendapat bahawa dia tidak dapat membiayai hidupnya sehingga dia harus diberikan faedah hari tua.

Akhirnya dia memutuskan untuk melakukan percubaan bunuh diri, kerana dia merasakan selama 65 tahun hidupnya selalu menjadi kegagalan dalam bidang apa pun. Dia duduk di bawah sebatang pokok, menuliskan niatnya untuk membunuh dirinya dengan sepucuk surat. Tetapi akhirnya dia bertukar hati dan sebaliknya dia menulis:

Apa yang DIA INGINKAN dalam sisa hidupnya

Dia sedar dia masih mempunyai peluang & kepakaran, iaitu memasak. Akhirnya, dia meminjam 87 dolar dengan jaminan cek, kemudian dia membeli ayam, dan memasak dengan resepinya. Kemudian menjual dari pintu ke pintu sehingga ditolak 1,009x dari satu rumah ke rumah lain di bandar Kentucky.

Ingatlah pada usia 65 dia telah menyiapkan niat untuk membunuh diri. Tetapi pada usia 88 tahun, dia menjadi seorang BILLIONAIRE dengan perniagaan Kentucky Fried Chicken. Dan sekarang di seluruh dunia, semua orang tahu restorannya dengan nama KFC, malah di Malaysia hampir setiap bandar ada KFC.

Mesej Moral:
Anda TIDAK harus takut, kerana orang yang berjaya adalah orang yang banyak melalui kegagalan, TETAPI dia tidak berputus asa. Ingat.! Orang yang paling sukar ditewaskan adalah orang yang TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA 💪🏻

#copypaste

Tq Allah

#runnerRG
#pakartutuphutang
www.tutuphutang.com
0194058222

Leave a Reply